nlc.hu
Egészség
Adó 1% kinek adható? Tudományos kísérlet a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásában.

Adó 1% kinek adható? Tudományos kísérlet a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásában.

Azok, akik rendelkeznek az adójuk 1%-ról, gyakran nem tudják után követni, hogy mire is használják fel az általuk felajánlott pénzösszeget. A Daganatos Gyermekekért Alapítvány a honlapján rendszeresen feltünteti, hogy milyen formában juttatják el a segítséget a rászoruló gyermekeknek és családjuknak.

Tudományos kísérlet a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásábanJelenleg a Daganatos Gyermekekért Alapítvány mintegy 80 daganatos és leukémiás gyermek számára nyújt kiemelkedő segítséget, hiszen folyamatos kapcsolatot tart fenn a gyermekekkel és a szülőkkel, akik számára borzasztóan nagy anyagi terhet jelentenek a kezelések.

Ezek a családok lehetőséget kapnak arra, hogy 1 hétig feledhetetlen vakáción vegyenek részt abban a balatoni nyaralóban, amelynek építési munkálatai most folynak, azon adófizető állampolgárok segítségével, akik támogatták az alapítványt.

 

De ez még nem minden!

A Daganatos Gyermekekért Alapítvány célja elérni, hogy ne legyen több rákos és leukémiás megbetegedés, amelynek feltétele, hogy a betegséget már a kialakulás stádiumában felismerjék.

Ezért a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a Heim Pál Gyermekkórház együttes erővel dolgozik azon, hogy a daganatos és a leukémiás betegségeket már a kezdeti stádiumban felfedezzék és megakadályozzák.

Tudományos kísérlet a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásában

 

A betegség diagnosztizálásához speciális laboratóriumi immunkémiai vizsgálatokra van szükség. Sajnos a gyermekeknél a tumormarkerek referenciaértékeiről gyakran nem állnak rendelkezésre információk, pedig az értékeléshez mindez nagyon fontos lenne.

Tudományos kísérlet a Daganatos Gyermekekért Alapítvány támogatásábanA tumormarkerek azok az anyagok, amelyek a daganatos beteg személy testnedveiben emelkedett mennyiségben vannak jelen, ezért elengedhetetlen hozzá a megfelelő referenciaérték. Amennyiben rendelkezünk a megbízható, pontosan meghatározott normál értékekkel, akkor a vérképből megállapíthatjuk az eltérő értékeket, így felismerhető a betegség már a kialakulás idején.

A Heim Pál Gyermekkórház és a Daganatos Gyermekekért Alapítvány együttműködése arra a tudományos kísérletre irányul, amelynek segítségével megelőzhető lenne, vagy legalábbis a korai stádiumban felfedezhető lenne a betegség, az eredmények értékeléséhez alapvető fontosságú a laboratóriumi paraméterek kor és nem szerinti referenciaintervallumának ismeretében.

 

Az idei év elején újra adott a lehetőség minden adózó állampolgár számára, hogy döntsön az adója 1 százalékáról. Éljünk a lehetőséggel, és segítsünk azokon, akiknek nagy szüksége van rá!

Hogyan rendelkezhet?

Ha egyéni vállalkozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1%-áról szóló rendelkező nyilatkozatot.

Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2010. évre vonatkozó szja-adatlap letölthető az APEH oldaláról. Adójának 1%-áról ebben az esetben az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük, írja be alapítványunk adószámát: 18118236-1-41

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett adójának 1%-áról, később is lehetősége van feladni a rendelkezést, egészen 2011. május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban vagy elektronikus formában.

Pénzbeni adományát az alábbi bankszámlára juttathatja el.
Bankszámlaszámunk: 14100488-83842149-13000003

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top