Számos jótékony hatással bír, de egyik legjobb tulajdonsága a magas C-vitamin-tartalma. Ennek köszönhetően kitűnő a megfázás tüneteinek enyhítésére, erősíti az érfalakat, csökkenti a visszér kialakulását, remek máj- és vértisztító, valamint segít a zsírok lebontásában, ezért kiváló koleszterinszint-csökkentő.
És hogy nemcsak a húsa, de a magja is értékes, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a magból kinyert eszencia számos baktérium, vírus és fertőzés ellen használható – fertőtlenítő hatásának köszönhetően segít például a nőgyógyászati panaszok kezelésében.
Mire figyeljünk vásárláskor?
A grépfrút más egzotikus gyümölcsöktől eltérően szüretelés után már nem érik tovább. Ezért célszerű olyat választani, ami kellemes citrusillatot áraszt és a héja is hibátlan. Hűtőszekrényben tárolva hosszan eláll, így nagyobb mennyiséget is vásárolhatunk belőle.
Tipp: Bár leginkább arról hallunk, hogy a frissen facsart grépfrútlé kiváló ital fogyókúra esetén, hiszen nem engedi megkötni az elfogyasztott zsírok nagy részét, illetve alacsony energia- és cukortartalommal rendelkezik, a természetgyógyászattal foglalkozók többsége a visszerek megelőzésére is ajánlja.
Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »