Egészség

Anya és kisbabája is legyőzte a rákot

Egy 42 éves asszony kemoterápiát kapott, miközben 9 hónapos gyermekét is éppen sugárral kezelték. Mára mindketten teljesen meggyógyultak.

Legyőzte a rákot az anya és kislányaAmikor az angol Jilly Duckworth megtudta, hogy rosszindulatú daganat van kislánya, Evie veséjében, azt hitte, szörnyethal. De hogy a sors még kegyetlenebb legyen, pár hónappal később az egykori ápolónő maga is csomót talált a mellében: kiderült, hogy emlőrákja van. Őt és gyermekét párhuzamosan kezelték majd egy éven át.

A gyerek szenvedései egy rutinvizsgálattal kezdődtek, amit elvégezve az orvosok megállapították, hogy a kis Evie-nek rosszindulatú daganata, neuroblasztómája van. A kislányt meg kellett műteni, majd mivel a daganat a csontjait is megtámadta, őssejtkezelést kapott. A terápiát végül egy hosszan elnyúló sugárkezelés zárta.

Evie még az elején tartott kanosszajárásának, mikor kiderült, hogy édesanyjának daganat van az egyik mellében. Számára az orvosok kemoterápiát javasoltak.

Gyógyulástörténet: Már mindenhol áttéteim voltak

Közel egy napon kezdődött a kislány sugárkezelése és anyja kemoterápiája, végül egy hónapos különbséggel ért véget: Evie második születésnapján kaphatták mindketten kezükbe negatív leleteiket. Bár mostanára mindketten gyógyultnak mondhatják magukat, a gyilkos betegség nem kíméli családjukat: jelenleg Jilly édesanyját kezelik gyomorrák ellen.

Mint anya és lánya elmondták, a kór legyőzésében a zene és a sok közös nevetés segítette őket: Jilly a kezelés ideje alatt több dalt is írt, ami a rák legyőzéséről szól – ezek meghallgathatók a rákkutatást támogató bristoli mozgalom, a Bristol’s Race For Life for Cancer Research UK weboldalán is.

 


 Jilly Duckworth egyik rákellenes dala

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top