Egészség

Férje életét kockáztatja Catherine Zeta-Jones?

Sokan felháborodtak Michael Douglas és felesége, Catherine Zeta-Jones fotói láttán, amelyeken a színésznő nemrég még gégerákos férje mellett pöfékel.
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A napokban kerültek nyilvánosságra azok a képek, amelyek a színész házaspár európai vakációján készültek, és amelyeken Catherine Zeta-Jones a férje mellett sétálva cigarettázik. Számos egészségügyi szakembert megszólaltattak arról, hogy a nemrég még utolsó stádiumos gégerákja miatt kezelt férj egészségére milyen hatással van a közvetlen közelségében szálldogáló dohányfüst.

Egy miami fül-orr-gégész professzor azt mondta, nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy mennyivel romlanak az esélyei egy rákkal kezelt embernek, ha a közelében dohányoznak. A szakember mindenesetre az ilyen betegeknek mindig azt javasolja, hogy lehetőség szerint ne érintkezzenek füsttel, hiszen az köztudott, hogy a passzív dohányzás mindenki számára káros. Egy pennsylvaniai orvos azt nyilatkozta, hogy ha egy rákos betegének partnere dohányzik, meg szokta kérni, hogy legalább ne a házban vagy a kocsiban tegye.

Azt nem tudjuk, Douglas leszokott-e a dohányzásról, de hogy az együttélés egy füstölgővel nem könnyíti meg számára a dolgot, az biztos. A szakemberek szerint a passzív dohányzásban élő exdohányosok általában egy éven belül visszaszoknak a dohányzásra. Ez különösen azok számára veszélyes, akiket korábban rossz szokásuk miatt kialakult daganatos betegséggel kezeltek.

Catherine Zeta-Jones, aki nemrég azt mondta, le akar szokni a füstölésről, most mindenesetre nemcsak a saját, de a férje egészségét is kockáztatja. Más szakemberek szerint ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy egy szerető házastárs támogatása sokat segít, még akkor is, ha az egészségre káros, rossz szokásai vannak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top