Egészség

Veszélyes a mikrohullámú sütő a hőségben

Kedveznek a nyári melegben a baktériumok kialakulásának a mikrohullámú sütők. Mivel ezek a sütők az ételt nem melegítik fel teljesen, terjeszthetik a szalmonellát.

Marko Ostendorf, az R+V német biztosítótársaság információs központjának orvosa kifejtette: “a mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki. Ezekben a fészkekben pedig életben maradnak, és szaporodnak a baktériumok”. Ennek megakadályozására a szakember javaslata szerint az ételt mennyiségének megfelelően négy-öt percig kell a legmagasabb fokozaton melegíteni.

Veszélyes a mikrohullámú sütő a hőségben

Emellett hasznos, ha közben párszor megforgatjuk az, illetve ha lapos edényt használunk, mivel akkor a hullámoknak csak néhány centiméter mélyen kell az ételbe hatolniuk.

Ostendorf szerint érdemes az ételt a melegítés után még pár percig a mikrohullámú sütőben hagyni, ez alatt az idő alatt ugyanis a hő jobban szétterjed.

Mivel a szárnyasokból készült ételek sokkal “fogékonyabbak” a szalmonellára, ezeket érdemesebb tűzhelyen vagy sütőben melegíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top