Egészség

Védi a gyereket az allergiától a bundás házikedvenc

Saját háziállat mellett felnőni öröm, és egyben hasznos tapasztalat a gyerek számára. Ha csupán attól tartva fosztanád meg mindettől, hogy az állat jelenléte esetleg növeli nála az allergia kialakulásának kockázatát, ne tedd!

A háziállatok nem növelik az allergia kialakulásának esélyétAz amerikai Henry Ford Kórház kutatói 565 gyermeket vizsgáltak születésüktől 18 éves korukig. Kiderült, hogy a háziállat jelenléte nem növeli az állatallergia kialakulásának kockázatát, sőt, egyenesen csökkenti azt, különösen az első évben.

Kisbaba érkezésekor tehát egyáltalán nem érdemes megszabadulni a már velünk élő háziállattól, ugyanis a kísérletek bebizonyították, hogy azoknál, akik életük első 12 hónapjában kutyával vagy macskával egy háztartásban éltek, 50 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki később állatallergia, mint azoknál, akiktől ebben az időszakban szigorúan távol tartották a szőrös, nyálas négylábúakat.

„A kutatás újabb bizonyítékkal szolgált arra vonatkozólag, hogy az első életévben szerzett tapasztalatok meghatározóak a későbbi egészségi állapot szempontjából” – magyarázta dr. Ganesa Wegienka, a kutatás egyik vezetője egy sajtónyilatkozatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top