Egészség

Csodagyerek: magzatvíz nélkül fejlődött a kisbaba

Nem hallgatott orvosaira, és nem egyezett bele az abortuszba az a kismama, akinek a negyedik hónapban elfolyt a magzatvize. Végül csodával határos módon egészséges fia született.
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

Az orvosok azt javasolták a húszéves Laurának, hogy szakítsa meg a terhességét, amikor a 16. héten elfolyt a magzatvíz. Azt mondták, a babának csupán egy százalék esélye maradhat a túlélésre,de még ha életben marad is, súlyos agykárosodást szenvedhet. Azzal riogatták a kismamát, hogy a saját egészségét is veszélybe sodorja. Laura azonban megérezte a baba első rúgásait, és úgy döntött, inkább az ösztöneire hallgat.

A következő hetekben gyakran járt ultrahangra és vérvételekre, miközben a legrosszabbra is fel kellett készülnie. Ehhez képest a terhesség 21. hetében megállapították, hogy újra ép a magzatburok, és három héttel később újra teljesen megtelt magzatvízzel is.

A kismama kezelőorvosa azért nem számított a szerencsés végkifejletre, mert a magzatvíz hiánya megakadályozhatja, hogy a tüdő megfelelően fejlődjön. A születéskor azonban kiderült, hogy a baba légzésével semmi probléma. A fiatalasszony szinte teljesen normális időben adott életet a kisfiának, Charlie-nak.

A csodagyerek most öt hónapos és kiváló egészségnek örvend. Laurának, aki 22 éves párjával él együtt, Charlie már a második gyermeke.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top