Egészség

Megszépült a torz arccal született kislány

Ma már boldogan mosolyog a kamerába a tinilány, akinek születésétől ciszták torzították el az arcát. A családja azonban nem adta fel, és megtalálta azt az orvost, aki tudott rajta segíteni.

A 15 éves, angol lány cisztás hygrómával született: az arcát a szájában és torkában lévő több tucat ciszta torzította el. A betegséget már a terhesség során diagnosztizálták az orvosok: az ultrahangon látszott, hogy a baba arcának bal fele rendkívül megnagyobbodott. A ciszták ráadásul veszélyesen közel kerültek a kislány légcsövéhez is.

Megszépült a torz arccal született kislány
Megszépült a torz arccal született kislány

Az édesanyja aggódott, hogy a lánya nem lesz képes normális életet élni, az orvosok ráadásul azt mondták, sosem fog tudni beszélni. Annak a veszélye is fennállt, hogy a ciszták akkorára dagadnak, hogy megfojtják a gyereket. Hároméves volt, amikor gyógyszeresen próbálták meg kezelni, de sikertelenül.

Megszépült a torz arccal született kislány

Két évvel később az édesanyja kapcsolatba került egy professzorral, aki azt mondta, tud segíteni, de több műtétre is szükség van. Közel 50 ezer fontba (15 millió forintba) került, mire több operáció után eltávolították a cisztákat a lány arcából. De édesanyja szerint mindent megér, hogy a közben tinédzserré cseperedett Katie végre normális életet tud élni: képes mosolyogni és érthetően beszélni, sőt még énekelni is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top