Egészség

Egyél gyakrabban, és fogyni fogsz!

Vékonyabb marad, aki gyakrabban eszik, az étkezések száma és az elhízás között ugyanis fordított összefüggés van – állítja egy friss tanulmány.

Vékonyabb marad, aki gyakrabban eszikTöbb korábbi kutatás is rámutatott már, hogy a túlsúlyos emberek általában ritkábban esznek, mint a normál testsúlyúak. Az amerikai Marywood Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, mi lehet az oka, hogy az esetek többségében épp a gyakoribb étkezések nem vezetnek elhízáshoz.

A szakemberek mintegy 250 ember táplálkozási szokásait figyelték és elemezték egy teljes éven át. A résztvevők között akadtak normál súlyúak, elhízottak és olyanok is, akik korábban túlsúlyosak voltak ugyan, de sikerült lefogyniuk. Kiderült, hogy épp ez utóbbi csoport tagjai viszik be a a nap folyamán a legkevesebb kalóriát – nyilvánvalóan azért, mert szeretnék megtartani egészséges testsúlyukat –, majd következnek a normál súlyúak, végül az elhízottak. 

A normál súlyú emberek átlagosan naponta háromszor étkeznek és két további alkalommal nassolnak még valamit. A túlsúlyosak általában szintén háromszor étkeznek egy nap, de jóval többet.

A kutatás vezetője, Jessica Bachman a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy feltételezéseik szerint az étkezések száma és az elhízás között azért állhat fenn fordított összefüggés, mert a több kisebb evés miatt nem alakul ki erős éhség érzet, ezért a főétkezésekkor sem falunk. A szakember hozzátette, hogy a normál súlyú emberek rendszerint fizikailag is aktívabbak, a testmozgás pedig segít megtartani egészséges testsúlyukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top