Egy új kutatás arra az eredményre jutott, hogy akik két napig csak gyümölcsöt, zöldséget és sovány húst fogyasztottak, azok szinte kétszer annyit fogytak, mint az a csoport, aki egész héten fogyókúrázott – állítja a Daily Mail nevű brit bulvárlap.
A kísérletben résztvevők harmada két napig csak 650 kalóriát fogyaszthatott, ezen belül is kevés volt a szénhidrát. A hét többi napján annyit ettek, amennyit akartak, bár bátorították őket az egészséges táplálkozásra. A második csoport ugyanezt a feladatot kapta, csak egyáltalán nem szabták meg az egyébként elfogyasztható kalóriamennyiséget. A harmadik a hagyományos diétához tartotta magát, ők napi 1500 kalóriát vihettek be.
Három hónap után az első két csoport tagjai négy kilót fogytak, míg a harmadiké 2,4 kilót. Ezt azzal magyarázzák, hogy a két nap hatása a hét további részében is kitartott. Emellett kiderült, hogy a két napot koplalók önmaguktól is kevesebbet ettek az egész kísérlet alatt. Ez utóbbi tény talán még hihető is, de amúgy az egész, alig 100 nő bevonásával készült felmérés erősen a “brit tudósok” kategóriába sorolható. Főleg, mert az nem derült ki, hogy a káros és drasztikus szénhidrátmegvonás miatt utána mennyivel ettek többet hosszú távon az alanyok.