Egészség

Egészséges a nagy fenék

Mégsem ünnepelhetjük önfeledten a kerek idomokat, mert a hasi zsírpárnákról ennek ellenkezőjét állítják.

Egészséges a nagy fenék?Ha a zsírokat inkább a fenekünknél raktározzuk, mint a hasunknál, akkor attól a szervezetünkben csökken a rossz koleszterinek szintje – írta kedden egy brit lap egy új kutatásra hivatkozva, amit az Oxfordi Egyetemen végeztek. Ezzel egy időben állítólag a jó koleszterin szintje viszont emelkedik, és mindkét hatás csökkenti az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát.

Ha ez igaz, akkor itt az ideje, hogy megszeressük magunkon a kerek idomokat, feltéve, hogy azok nem a hasunkon redőződnek, mivel az ott tárolt zsírrétegeknek nincs ilyen pozitív hatása.

„A zsír lehet rossz és jó is – magyarázza a cikkben nyilatkozó orvosbiológus. – Mivel a fenéknél található zsírok lassabban bomlanak le a hasnál tároltaknál, ezért kevesebbet termelnek azokból az anyagokból, amik a cukorbetegség és a szívinfarktus kialakításában játszanak szerepet.”

A test többi részén elhelyezkedő zsírpárnák jelentőségére nem térnek ki sajnos, és mivel nem olyan könnyű az úszógumikat átcsúsztatni a derekunk alá, nekünk továbbra is marad az egészséges táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód, hogy csökkentsük ezeknek a betegségeknek a kockázatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top