Egészség

Négyszeres szervátültetést végeztek a 6 éves kislányon

Gyerek korábban még soha nem esett át ilyen operáción.
Angela Bushi

Angela Bushi

Forrás: dailymail.co.uk 

A most hatéves Angela Bushi egészségesen született, ám egyéves korában inzulinfüggő cukorbetegséget, tavaly ősszel pedig Wolcott–Rallison-szindrómát, egy ritka máj- és veseelégtelenséget okozó zavart diagnosztizáltak nála. Tragikus módon az utóbbi diagnózis túl későn született meg, ugyanis 18 hónapos húga, Alicia, aki pár hónappal korábban hunyt el, valószínűleg ugyanebben a betegségben szenvedett, és ha idejében felismerik, őt is megmenthették volna.

Angela életben maradásához többszörös szervátültetésre volt szükség. A gyerek azonnal felkerült a transzplantációs listára, december 29-én pedig riasztották a Floridában élő, albán származású családot, hogy találtak a kislánynak megfelelő donorszerveket. A nyolcórás műtét során Angela új veséket, májat és hasnyálmirigyet is kapott. Négyszeres szervátültetést a világon először végeztek gyereken.

A műtét utáni hetek kritikusan teltek, ám a kislány szervezete befogadta az új szerveket, gyorsan gyógyul, inzulinkezelésre sincs már szüksége. Ha minden így halad tovább, Angela belátható időn belül újra járhat majd óvodába is. A család a napokban egy kisebb ünnepség keretében mondott köszönetet a szervátültetést végző orvoscsoportnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top