Egészség

Feltalálták a fájdalommentes szurit

Egy 29 éves férfi találta fel az eszközt, ami lezsibbaszt, mielőtt még beadnák az oltást.

Itt a fájdalommentes szuriForradalmi találmány forgathatja fel az injekciós tűk világát: feltalálták azt a verziót, amivel teljesen fájdalommentesen adható be egy oltás vagy a cukorbetegeknek az inzulin – írja egy angol lap. Az új szerkezetben két tű van, amiből az első szinte észrevétlenül egy kis adag érzéstelenítővel zsibbasztja le a tűszúrás helyét, majd a második adja be a hatóanyagot.
 
Az újítást egy Somersetben élő 29 éves brit férfi fejlesztette ki két év kísérletezés után, amiben többek között a Királyi Aneszteziológiai Intézet volt igazgatója is segítette.

A feltaláló abban bízik, hogy a formabontó injekciós tűt évente több millió beavatkozásnál fogják használni, és nagy segítséget nyújt majd a nővérek munkájában. Az ő nevéhez fűződik egyébként a dob nélküli mosógép is, és már több díjat nyert az ötleteivel.

Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy mennyivel drágább az új tű előállítása, és mikorra szabadalmaztatható. De azért szorítunk, hogy nálunk is – sírás-rívás nélkül – ezzel oltsák be a gyerekeket mondjuk már 2015-ben mumpsz, kanyaró és rózsahimlő ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top