Egészség

Átmenetileg tér vissza a hideg

Hidegfront követi a napos hétvégét, szerencsére esni nem fog, de jóval hidegebbnek érezzük az időt.
kell a sál és a kesztyű
Kell még a sál és a kesztyű

Hétfőn észak–északkelet felől egyre hűvösebb, az eddiginél jó 5-6 fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk a magasban, nagyjából 1,5 km-es magasságban az ország keleti és középső része felett fagypont alatti lesz a hőmérséklet – közölte hétfőn Kurunczi Rita, az Időkép meteorológusa.

Ez természetesen a talajon is kisebb lehűlést fog eredményezni: a korábbi napok 20 °C feletti maximum-hőmérsékleteihez képest mindössze 11–17 °C-ot mérhetünk majd a legmelegebb órákban – mindezt keleten–északkeleten érezhetjük majd legmarkánsabban.

A száraz hidegfront kifejezés sok mindent elárul: hétfőn nem várható ugyan csapadék, viszont a feltámadó szél mindenképpen jelzi majd a változást: a Tiszántúlon és északnyugaton erős lökések kísérhetik a szelet, ami jelentősen csökkentheti majd hőérzetünket is.

Kedden hajnalban szórványosan gyenge fagyra van kilátás, napközben a hétfőinél már melegebb idő várható, 13–18 °C körüli maximumokkal. Főként az északi és keleti tájakon szűrheti fátyolfelhőzet a napsütést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top