Egészség

Igazi nyár lesz a hétvégén!

Szombaton közel 30 fok lesz, de hét közben még megszenvedhetjük a hirtelen felmelegedést. Tompák leszünk, és a fejfájósok is készüljenek!

Nyárias idővel jön a hosszú hétvégeA jelek szerint ragyogó időre számíthatunk a hosszú hétvégén, csütörtöktől folyamatos melegedés várható, napközben már nem lesz húsz foknál hűvösebb. Mire elkezdődik a hosszú hétvége, egészen nyárias lehet az időjárás, szombaton 29 fokra is felmelegedhet a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Csütörtöktől esőt sem mondanak, péntekre elhúznak felőlünk a felhők, és szombaton is hét ágra süt majd a nap. A vasárnapi programunkba viszont pár átvonuló felhő, esetleg egy zápor rondíthat bele.

Fejfájós napok jönnek

„A hét végéig viszonylag gyors ütemben melegszik fel az időjárás, és a szervezetnek nincs elég ideje, hogy alkalmazkodjon a változáshoz – magyarázta el dr. Szegő Péter orvos, mi vár ránk. – Ezt elsősorban az idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők érzik meg, az ő fizikai terhelhetőségük csökken. Ilyenkor általában sűrűn érzünk álmosságot, bágyadtságot, tompábbak vagyunk, növekszik a reakcióidőnk, és fejfájás is sok mindenkit kínoz.”

Mivel hétvégére stabilizálódik az időjárás, addigra szerencsére a tüneteink is elmúlnak. „A hétvégén mindenki nyugodtan tervezzen szabadtéri programokat” – javasolja az orvos, csak arra figyelmeztet, nehogy túlzásba essünk és hirtelen leégjünk. Az UV sugárzás egyre erősebb, és mivel sokunk bőrét októbertől alig érte nap, elsőre nem árt az óvatosság. Egy alacsonyabb faktorszámú naptej elég, és ha már kaptunk egy kis színt, akkor legközelebb már nem kell kenni magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top