Egészség

Aniston melle sem biztonságos?

Állítólag Jennifer Aniston mellét is ezzel a mellnagyobbító anyaggal feszesítették, de most kiderült, hogy nehezíti a mellrák szűrését.

Visszavonták a mellnagyobbításra használt anyagotA PIP-botrány után visszavontak egy másik mellműtétekhez használt anyagot, miután maga a gyártó ismerte el, hogy a macrolane nem megfelelő megoldás mellnagyobbításhoz, adta hírül a BBC. Ezt az anyagot nálunk is használják; egy gyors keresésre több klinikát találtunk, ahol Macrolane mellnagyobbítás néven ajánlják a többi beavatkozás mellett. Az egyik helyen például azzal csábítják a nőket, hogy Jennifer Aniston melle is ettől olyan kerek.

Heg nincs, de cisztának nézhetik

A macrolane előnye az lenne, hogy nem kell implantátumot beültetni, az anyagot injekcióval juttatják be a mellbe, így hegek sem maradhatnak utána. Most azért gondolta meg magát a gyártó, mert megnehezíti a mellrákszűrést, és ezt egy magyar plasztikai sebész is megerősítette nekünk.

„Ha bejuttatják ezt az anyagot a mirigyállomány mögé, az úgy néz ki, mint egy kis tócsa a szövetek között – magyarázta el dr. Sashegyi Mihály plasztikai sebész főorvos, hogyan kell ezt elképzelni. – Ez akár hasonlíthat is egy cisztához, és később egy ebben kevésbé járatos orvos elkezdhet aggódni. Ezért sem gondolom, hogy szerencsés dolog az alkalmazása. Szilikonimplantátum mellett viszont a mellrákszűrés tökéletesen kivitelezhető.”

Nincs nagy divatja

Visszavonták a mellnagyobbításra használt anyagotA brit plasztikai sebészek állítólag örömmel fogadták a hírt, és dr. Sashegyi Mihály is egyetértett a döntéssel. „A macrolane-nal történő mellnagyobbítás szerencsére nem túlságosan elterjedt itthon – tudtuk meg tőle. – Indítottak egy reklámkampányt 2010 elején, hogy népszerűsítsék. Akkor azzal érveltek, hogy természetes anyaggal történik a mellnagyobbítás, de számomra nem volt túl meggyőző. Ez egy ideiglenes megoldás, mivel nagyjából másfél év után felszívódik a töltőanyag.”

Ráadásul a tapasztalatok szerint a legtöbben egy kosármérettel szeretnének nagyobb mellet, ez a módszer viszont többnyire csak ennél kisebb mellnagyobbításra alkalmas. Emellett nagyjából ugyanannyiba kerül, mint az implantátum, csakhogy sokkal kevésbé tartós. Azoknak a nőknek, akiknek macrolane-nel nagyobbították a mellét, és utána jártak mellrákszűrésen, azt javasolják, hogy keressék fel újra az orvosukat, mert előfordulhat, hogy újra kell végezni a vizsgálatot. Más testrészeken viszont továbbra is használhatják majd a plasztikai sebészek az anyagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top