Egészség

Tinilány találta fel az öregedés elleni csodaszert

Krémekben és vitamintablettákban használhatják ezentúl a 16 éves kutatólány találmányát, amivel az idősebbeket is sikerült lepipálnia. És talán megfiatalítania?

Öregedés elleni csodaszert talált a tinilányÖregedés elleni csodaszert talált egy kanadai tinilány, és ezzel egy gimiseknek és egyetemistáknak szóló országos tudományos verseny első helyezettje lett, írja az AFP hírügynökség. Janelle Tam szingapúri, és csak nemrég költöztek a családjával Kanadába. Az első díjat az ország vezető tudományos intézeteinek kutatói szavazták meg neki, és mellé több mint egymillió forintnyi pénzjutalmat is kapott.

A lány ráadásul egy teljesen hétköznapi anyaggal kezdett kísérletezni, a fákban található cellulózból kinyert nanocellulózt párosította egy molekulával, és bebizonyította, hogy ez hatékony antioxidánsként működik. Az összeházasított anyagok úgy működnek, mint egy kis porszívó, magukba szippantják az öregedést okozó anyagokat, és ezzel semlegesítik őket. „Kutatás közben olyan dolgokat fedezhet fel az ember, amire előtte még senki nem jött rá, és ez nagyon izgalmas” – nyilatkozta a boldog nyertes.

„Szerintem a jövőben tablettákhoz, krémekhez vagy tapaszokhoz lehetne hozzáadni” – mondta a lány a találmányáról, ami szerinte jobb, mint a C-vitamin vagy az E-vitamin, mivel stabilabb, ezért hosszabb ideig hat. A nanocellulózt már eddig is használták vitamintablettákban, de csak töltőanyagként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top