Egészség

Szerelmi bánattól hízott el a 400 kilós tinilány

Sikerült megmenteni az életét, de mostantól muszáj lesz fogyókúráznia.

Szerelmi bánattól hízott el a 400 kilós tinilányA múlt héten mi is beszámoltunk arról a különleges mentőakcióról, melynek során a 400 kilós brit tinilányt egy fal kibontásával szabadították ki otthonából, hogy kórházba szállíthassák.

A megdöbbentő eset kapcsán sokan találgatták, hogy vajon mi vezethetett ahhoz, hogy a fiatal lány ilyen mértékben elhízott. A brit bulvársajtóban megjelent hírek szerint Georgia 5 éves volt, amikor az édesapja meghalt, a kislány ekkor lett bánatevő. 16 éves korára már több mint 200 kilót nyomott, ám egy fogyasztótáborban sikerült 114 kilóra lefogynia. Hazakerülve azonban nem tudta megtartani a súlyát, sőt 245 kilóra hízott.

A The Sun  magazin értesülései szerint a lány néhány hónappal ezelőtt az interneten ismerkedett meg egy férfival, aki azt állította, hogy túlsúlya ellenére is tudná szeretni, ám a kapcsolat hamarosan véget ért. Georgia újra evésbe fojtotta a bánatát: mértéktelenül tömte magába a gyorskaját, édességeket és sós ropogtatnivalókat, s ezeket legtöbbször kólával vagy tejjel öblítette le. Ennek következtében a hízásra amúgy is hajlamos lányra gyorsan felszaladt még másfél mázsa. Édesanyja a lapnak úgy nyilatkozott, szinte tehetetlenül nézte lánya elhízását, ugyanakkor bűnösnek érzi magát.

A múlt heti rohamot követően az orvosoknak sikerült megmenteni Georgia életét, ám ettől még tény, hogy a lány állapota súlyos: cukorbetegségben, veseelégtelenségben szenved, emellett gerinc- és ízületi bántalmak, valamint bőrbetegségek kínozzák. A szakemberek azonnali fogyókúrára fogták, s a lány azt ígéri, be is fogja tartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top