Egészség

Túl cukros a nyár trendi hűsítő itala

Hozzánk is megérkezett a nyár trendi hűsítő itala, a tápiókagyöngyös jeges tea – amit azonban csak módjával fogyassz!

Bubble teaItthon is egyre több helyen készítik a külföldön már igazán trendinek számító hűsítő italt, a Bubble Tea-t, avagy a tápiókagyöngyös jeges teát. 

Hozzávalók

250 ml zöld vagy fekete tea
190 ml tej vagy ivójoghurt
1/3 pohárnyi tápiókagyöngy
jégkocka
5 teáskanál cukor
méz

Elkészítés

Első lépésben a tápiókagyöngyöket kell megfőzni: 2 teáskanál cukorral, 2 pohár vízben főzd körülbelül 20 percig a gyöngyöket, majd szűrd le, hagyd kihűlni, és tedd be a hűtőbe! A teát keverd össze a tejjel vagy az ivójoghurttal, add hozzá a maradék cukrot, keverd össze, majd egy shakerben rázd össze! Végül add hozzá a tápiókagyöngyöket és a jeget!

Bár itthon a vendéglátóegységekben még nem nagyon lehet kapni, aki külföldön kap rá a hűsítő italra, egyre figyeljen oda: az ital gyakran 90 gramm (körülbelül 30 kockacukornyi) cukrot is tartalmazhat – derül ki egy német fogyasztóvédelmi közleményből. A Bubble Tea-t gyakran szintetikus színezékekkel és aromákkal (például kávé, mangó) is bekeverik, és nem ritka, hogy az ital energiatartalma az 500 kalóriát is eléri – éppen ezért érdemes inkább otthon elkészíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top