Egészség

Küldenél célzásképp ajándék dezodort?

Egy amerikai cég anonim dezodorküldő szolgálatot indított, hogy segítsen leszámolni a rossz szagú ismerősökkel. Itthon is lenne rá igény.

Név nélkül küldhetnek az emberek dezodort barátaiknak és ellenségeiknek egy természetes kozmetikumokat gyártó amerikai cég jóvoltából. Így diszkrét formában lehet figyelmeztetni a szagos hónaljú ismerősöket, írja az Oddity Central nevű érdekességeket gyűjtő blog.

Küldenél célzásképp ajándékdezodort?

A Deodogram nevű szolgáltatás nyilván sokkal kíméletesebb, mintha szemtől szembe kellene tisztáznunk a zavaró helyzetet, esetleg születésnapra lepnénk meg valakit egy tusfürdővel. Előre megírt üzenetek közül is lehet választani az ajándék mellé, például ezt: „Egy kis cuki bűzgombóc vagy, de mostantól csak simán kis cuki leszel! Egy jó szándékú barát.”

Az osztálytárs, aki szappant kapott

Magyarországra sajnos nem szállítanak, pedig igény szerintünk itt is volna. Minden második ember emlékszik egy intenzívebb szagú osztálytársra, akinek nem mertek szólni. Rosszabb esetben ki is beszélték szegényt a háta mögött.

Küldenél célzásképp ajándékdezodort?„Középiskolában volt egy osztálytársunk, egy lány,  aki szegény tényleg nagyon büdös volt – kezdett bele Bogi a saját történetébe, ami örömtelien zárult. – Hónapokon keresztül szagoltuk, és nem akartunk bunkók lenni, nem szóltunk neki, de sajnáltuk őt is meg magunkat is, hogy össze vagyunk vele zárva egy terembe egész nap. Végül egy kis csomagban tettünk egy szappant a padjára egy levélkével, hogy lécci, használd. Nyilván tudta, hogy valaki az osztályból tette oda, és nem esett neki jól, de másnaptól nem volt büdös.”

Ártatlan áldozatok

Tudunk olyan szerkesztőségről is, ahol nem mertek szólni az erőteljesebb szagú munkatársnőnek, és végül cikket írtak arról, mit lehet tenni ilyenkor. Mivel szegény lány nem kapcsolt, végül egyikőjük leült vele beszélgetni, és kiderült, hogy nála nem a dezodor ismeretének hiánya okozza a szagokat, hanem egy betegség.

„Gimis koromban rettenetesen izzadtam néha – mesélt a másik oldalról Eszter. – Soha nem szólt senki, de biztos előfordult, hogy érezték, mert engem is nagyon zavart. Semmilyen csodadezodor nem segített. Azóta ez szerencsére elmúlt, de azért egy keményebb napon szoktam kérdezgetni a mellettem ülő munkatársnőt, hogy érez-e valamit. Még nem vallotta be, ha ki is szagolt bármit.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top