Egészség

Készíts házi kézfertőtlenítőt!

A vegyszeres bolti gélek és törlőkendők helyett otthon is összeállíthatunk kézfertőtlenítőt természetes alapanyagokból.

Készíts házi kézfertőtelíntőt!Egyre többet használjuk a különböző fertőtlenítő kendőket és géleket, hogy megszabaduljunk a kezünkön hemzsegő baciktól. Nyaralni már szinte el sem indulunk nélkülük, mert nincs mindig kéznél víz és szappan. Mégsem biztos, hogy ezzel csak jót teszünk az egészségünknek, írja a Huffington Post.

Csínján a triklozánnal

A bolti fertőtlenítőkben rengeteg az etilalkohol, a gélekben akár 62 százalék is lehet. Ráadásul ezzel nem is tudunk minden baktériumot elpusztítani és a triklozán nevű összetevő ártalmas lehet az egészségünkre. Különösen arra kell figyelni, hogy ne nyeljük le, tehát nem jó ötlet kézzel dinnyét enni utána. A kanadai ÁNTSZ is csak azokra az esetekre ajánlja a fertőtlenítőket, ha máshogy nem tudjuk megmosni a kezünket.

Megoldás lehet az is, ha természetes anyagokból saját magunk állítjuk össze a fertőtlenítőnket. Ezt a receptet az Albertai Egyetemen állították össze, és állítólag a baktériumok 99,9 százaléka ellen hatásos. Minden összetevőjét be tudjuk szerezni drogériában vagy gyógynövényboltban, bár nem egy olcsó mulatság.

Hozzávalók
90 milliliter víz
1 teáskanál aloe vera-gél
10 csepp fahéjolaj
10 csepp fokhagymaolaj
10 csepp rozmaringolaj
10 csepp eukaliptuszolaj
10 csepp citromolaj

A hozzávalókat öntsük össze egy egydecis fújós flakonba, finoman rázzuk össze, és már fújhatjuk is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top