Egészség

Többé nem sumákolhatod el a gyógyszerszedést

A digitális gyógyszer segítségével a jövőben az orvosok ellenőrizni tudják a beteg állapotát és azt, hogy valóban bevette-e a felírt orvosságot.

Többé nem sumákolhatod el a gyógyszerszedéstA jövőben nem lehet majd csalni a gyógyszerszedéssel, egy amerikai cég ugyanis kifejlesztette azt a pirulát és azt a telefonos applikációt, ami ellenőrzi, sőt a háziorvost tájékoztatja arról, hogy a beteg beszedte-e a felírt gyógyszert. Az okos rendszer működéséhez mindössze három dologra van szükség: egy okostelefonra, egy a bőrre erősített szenzorra, és egy chippel felszerelt pirulára. Ez utóbbi küldi az elektromos jeleket a szenzornak, az meg továbbítja az okostelefonra – az üzenetlánc azonban csak akkor indul be, ha a pirula gyomorsavval találkozik.

A rendszer további előnye, hogy a chip segítségével a háziorvos nemcsak azt tudja ellenőrizni, hogy betege bevette-e a gyógyszert, de a chip az aktuális pulzus és vérnyomás értékét is elküldi neki. 

Gyógyszerek az utazótáskában
Engedélyezték az első HIV-megelőző gyógyszert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top