nlc.hu
Egészség
Vissza a társadalomba – hello holnap!

Vissza a társadalomba – hello holnap!

hello holnap! adományvonal (1788, 13688) a hajléktalan embereket segítő Menhely Alapítványért

Vissza a társadalomba! hello holnap! Hajlék nélkül, célok és remények nélkül kilátástalan az élet. Azoknak, akik – választási lehetőség híján – mégis az utcán élnek, minden segítségre szükségük van. Nem csupán a mindennapi létfenntartáshoz, de elsősorban ahhoz, hogy visszakapják a kapcsolataikat, önértékelésünket, és ezzel munkát találjanak, s egyúttal újra beilleszkedjenek a társadalomba. Ezen dolgozik a Menhely Alapítvány; az ő munkájuk támogatására hívható szeptemberben és októberben a hello holnap! adományvonal (1788, 13688).

A Telekom hello holnap! kezdeményezése által működtetett adományvonal a civil szervezetek számára gyűjti adott időszakban a telefonálók adományait. Fontos változás a működésében, hogy az új jogszabályoknak megfelelően 2012-ben még hívható az 1788-as rövid szám, 2013. január 1-jétől azonban már csak a 13688-as szám érhető el.

A könnyebb átállás kedvéért most mindkét szám működik – november elejéig a Menhely Alapítvány javára. Az alapítvány önkéntesek segítségével szervez és működtet egy, a hajléktalan emberek beilleszkedését segítő, egyéves időtartamra tervezett programot: tréningek, beszélgetések során építik újjá kapcsolatrendszerüket és teremtik meg a lehetőséget a munkakeresésre és a beilleszkedésre. A Menhely Alapítvány munkájáról, a további támogatási és önkéntesmunka-lehetőségekről a www.menhely.hu oldalon számol be.

 

Vissza a társadalomba! hello holnap!

 

Az 1788-as és 13688-as számon hívható hello holnap! adományvonal a Telekom vezetékes és mobilhálózatából is elérhető, akár SMS-ben is. A hívás és az SMS díja 100 Ft, ami – a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével – áfamentes.  A 2012 szeptemberében és októberében beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Menhely Alapítvány számlájára folyik be. A hello holnap! tevékenységének részletesebb megismeréséért érdemes felkeresni a www.telekom/helloholnap.hu oldalt, ahol – többek között – a fenntarthatóságról, a legújabb pályázati lehetőségekről és az aktuális eseményekről olvashatnak az érdeklődők.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top