Egészség

Hét daganatot győzött le a nyolc hónapos kislány

Három fiúgyerek után végre kislánya született egy fiatal édesanyának, de három héttel később kiderült, hogy súlyos beteg a baba.

Végig mosolyogva viselte a megpróbáltatásokat egy brit pár kisbabája, akinél a születése után rosszindulatú csontdaganatot találtak. A szülei biztosak benne, hogy a kislány a pozitív természetének köszönheti a csodás gyógyulását.

Ilyen jól viselte a kezeléseket Darcy forrás. swns.com
Ilyen jól viselte a kezeléseket Darcey Forrás. swns.com

Darcey egészségesen született, de szülei három héttel később észrevették, hogy valami nincsen rendben nála. A kislány nem evett rendesen, és egy csomót találtak a hátán. A háziorvosuk azonnal kórházba küldte őket, ahol megállapították, hogy egy több mint hét centiméter hosszú daganat nőtt az egyik bordáján, és a tüdejében még hat további daganatot találtak.

A kislány az elkövetkező hónapokban kilenc kemoterápiás kezelést kapott, mire a tumor annyira összezsugorodott, hogy meg tudták műteni. Az első születésnapját hamarosan tünetmentesen ünnepelheti.

Három fiú után kislányra vágyott

„Darcey nagyon jól viselte az egészet – mesélte a harmincéves édesanya. – Az ápolók mindig mondták, hogy szinte sosem sírt, csak mosolygott. Ez nekünk is rengeteget jelentett, sokkal könnyebb volt így végigcsinálni, hogy boldognak láttuk.”

„Nagyon nehéz volt elhessegetni a sötét gondolatokat – tette hozzá. – Annyira vágytam egy kislányra a három fiam után, hogy teljesen összeomlottam, amikor kiderült, hogy elveszíthetjük őt. A kezelések alatt elterveztem, milyen lesz majd a temetése, milyen számok szólnak majd, mit fogok mondani. Féltem, hogy ennek sosem lesz vége, de most visszakaptuk őt. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy végre normális életet élhetünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top