Egészség

Már most védekezz az influenza ellen!

Most érdemes beoltatni magunkat influenza ellen az ÁNTSZ szerint. Még nincs sorban állás a rendelőkben.

Nincs influenzajárvány egyelőre, nem kell megijedni az országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint. Ugyanakkor az ÁNTSZ azt javasolja, hogy aki szeretné magát beoltani influenza ellen, az most tegye.

„Az oltást akadályozó fertőzések most még ritkák, és ilyenkor a háziorvosok is kevésbé leterheltek, mint a hűvösebb időjárással együtt járó megfázásos időszakban. Így nem csak a sorban állást lehet elkerülni, de azt is, hogy éppen a rendelőben kapjunk el valamilyen más, felső légúti megbetegedést okozó vírust” – magyarázza az ÁNTSZ a Facebook-oldalán.

Már most védekezz az influenza ellen!

A több mint 1 millió ingyenes oltóanyagot már elkezdték kiszállítani, azt ígérik, péntekig minden kistérségbe eljut. Van, ahol már most kérhető a háziorvosoktól, de jövő héten minden rendelőben ott lesz az oltás. Kisgyerekek, krónikus betegek, 65 éven felüliek és idén először a vérzékenyek is ingyen juthatnak hozzá a védőoltáshoz.

Nekünk is vannak tippjeink, mit tehetsz, hogy erősítsd ebben a hűvös időben az immunrendszered.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top