Egészség

Hogyan küldd le a rossz ízű gyógyszert?

Tippek felnőtteknek és kisgyerekeseknek, hogyan csapjuk be az ízlelőbimbóinkat.

A gyerekek számára igazi mumusok lehetnek a különböző gyógyszeres szirupok, néha még a barátságos gyümölcsös ízesítés sem segít az ügyön. A nagyokat is kínozhatják a rossz ízű szerek, például a grépfrútmagcseppek elviselhetetlenül keserű íze. A Huffington Post összegyűjtött pár tippet, hogyan tehetjük elviselhetőbbé a rossz ízű gyógyszerek bevételét, közülük több gyerekkel is működőképes lehet. Ezeket egészítettük ki a saját trükkjeinkkel és a fórumozóink tapasztalataival.

Hogyan vedd be a rossz ízű gyógyszert?
  • Keressünk ízesített verziót, például narancsosat, eperízűt. Ha az egyik nem válik be, kísérletezzünk a másikkal, vagy megkérdezhetjük, van-e belőle olyan, amelynek kisebb a hatóanyag-tartalma, így az íze is kevésbé förtelmes.
  • A gyógyszert összekeverhetjük pudinggal, fagyival, frissen facsart narancslével vagy almaszósszal, elbújtathatjuk mézbe vagy lekvárba is. Ez tablettás gyógyszerrel is működhet, csak meg kell nézni a tájékoztatóban, hogy össze szabad-e törni.
  • Ha a hígítás nem válik be, akkor a pezsgőtablettákat megpróbálhatjuk minimális folyadékban feloldani, így gyorsan lehajthatjuk, akár egy felest, majd lekísérhetjük egy kanál mézzel, egy pohár teával vagy vízzel, hogy elnyomjuk a borzasztó ízeket.
  • Készítsünk jégkockát, vaníliásat is lehet, és szopogassunk egyet, amíg bírjuk, vagy kanalazhatunk fagyit is, így elzsibbaszthatjuk az ízlelőbimbóinkat.
  • Barátságosabb megoldás, ha a gyógyszert tesszük hűtőbe fogyasztás előtt, mivel hidegen kevésbé intenzívek az ízek.
  • A gyógyszer előtt telíthetjük az ízlelőbimbóinkat egy intenzív ízzel, elrágcsálhatunk egy gerezd fokhagymát, egy kis darab gyömbért, esetleg narancshéjat.
  • Ha befogjuk az orrunkat, vagy csak veszünk egy nagy levegőt, mielőtt a szánkhoz emelnénk az orvosságot, akkor kevésbé érezzük a rossz ízt.
  • A Nők Lapja Café kisgyerekes fórumozóinál bevált még, ha tű nélküli fecskendővel oldalt és minél hátrébb juttatják be a gyerekek szájába az émelyítő szirupos orvosságot, és bekészítettek hozzá egy pohár vizet, hogy utána azzal semlegesítsék az ízt.
  • Mások inkább szemes orvosságot kértek az orvostól, azt szívesebben vették be a gyerekek, mint a szirupot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top