Egészség

Ide viheted a picit sóterápiára!

Pára, sós levegő: áldás a kruppos vagy allergiás gyermeknek. Van már olyan hazai bevásárlóközpont, amelyik a játszóház mellett sóbarlangot is berendezett.

Sok szülő ismeri a jelenséget: gyermekének napközben semmi baja, ám hajnalban köhögéssel, nehézlégzéssel ébred. Láza nincs, nem tűnik betegnek, de a köhögés ijesztő… A tünetek leggyakrabban 1-5 éves kor között jelennek meg, és ősszel–télen jellemzőek. A dolognak van egy ellenszere: a hideg pára, ami nyugtatja a hörgőket.

Ide viheted a picit sóterápiára!Nagyon jót tesz a sóterápia egy sóbarlangban, ahol a szervezet számára jótékony mikroklíma uralkodik: a levegő itt nem irritálja a nyálkahártyát. Ellenkezőleg: gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatású, oldja a hurutot, erősíti az immunrendszert. De sok allergiáson, ekcémáson is segít a sós levegő: gyermekeken, felnőtteken egyaránt.

Az emberiség régóta használja ezt a terápiát, amelyet csak nemrég kezdtek újra felfedezni, és jó kiegészítője lehet az orvosi kezelésnek. Persze nem egyszerű helyet találni hozzá, illetve megfizetni.
A budapestiek most ebben kaptak segítséget: decemberben megnyitott az egyik legnagyobb sóterápiás létesítmény a Lurdy Házban, de ami igazán jó hír: légúti betegségekben szenvedő gyermekek ingyen látogathatják. Van olyan izgalmas, mint egy játszóház, és még gyógyít is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top