Egészség

Éjjel-nappal segítenek a leszokásban

Ingyenes tanácsadás, éjjel-nappal hívható telefonvonal. A dohányzásról való leszokást segítő központ nyílt Budapesten a Korányi Intézetben.

Ha már régóta próbálkozol, de nem tudsz leszokni, vagy most jöttél rá, milyen jó lenne letenni a cigit, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézeti módszertani központjában segíthetnek neked. A nap 24 órájában lehet hívni telefonon szakértőket: orvosokat, pszichológusokat. Állítólag a telefonos tanácsadás 40 százalékkal növeli a leszokás esélyét. A dohányzásról való „spontán leszokás” aránya Magyarországon kevesebb, mint öt százalék.

Éjjel-nappal segítenek a leszokásban

Ingyenes, csoportos tanácsadásra is lehet jelentkezni a központban. A tüdőgondozókban dolgozó szakembereknek és háziorvosoknak továbbképzéseket indítanak, mert az intézet szerint a rutinellátás keretében minden orvosnak foglalkoznia kell a páciensek dohányzásproblémájával, és tájékoztatást kell adniuk a leszokás lehetőségeiről.

Itt az új központ ingyenes hívható száma: 06 80 44-20-44, első lépésnek…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top