Egészség

Az Eucerin® EVEN BRIGHTER arcápoló termékek csökkentik a pigmentációs bőrhibákat és ragyogóbbá teszik a bőrt

Az Eucerin® EVEN BRIGHTER termékcsalád csökkenti a hiperpigmentációt, hatékony összetételének köszönhetően regenerálja és védi a bőrt, valamint megóvja azt a korai bőröregedés ellen.

Tökéletes és hibátlan: amikor nőket kérdeztünk meg arról, hogy milyen számukra az ideális arcbőr, a felmérések során ezt a spontán választ kaptuk: „egyenletes”. Ez az álmuk! A valóságban a tökéletes arcbőrt azonban gyakran pigmentfoltok „árnyékolják be”. 40 éves kor felett sok nőnél alakul ki egy vagy több hiperpigmentált bőrterület, és ez egyre inkább érinti a fiatalabb korosztályokat is. „A fiatalos, ragyogó kinézet nagymértékben függ attól, hogy mennyire egyenletes a bőr pigmentációja. Csak az egyenletes bőrszín képes optimálisan visszaverni a fényt, amitől a bőr frissnek és energiával telinek látszik. Sok nő elégedetlen magával a pigmentfoltok miatt” – mondta dr. Kerstin Bohnsack, az Eucerin® tudományos kutatási részlegének vezetője.

Miután a sötét foltok eltűnnek, már csak azt kell biztosítani, hogy megmaradjon a gyönyörű bőrszín. A hiperpigmentáció igen makacs jelenség. Valójában ez az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az esztétikai területen dolgozó bőrgyógyászok szembetalálják magukat.

Túl sok a jóból

A melanin egy olyan bőrpigment, amely a bőr színének meghatározásáért felel, és a melanocita nevű sejtekben termelődik. Ezek úgy néznek ki, mintha hosszú karú apró polipok lennének, amelyek az epidermisz alsó rétegében természetes módon védik a bőrt a káros UV sugárzás ellen.

Amikor túlzott mennyiségű melanin termelődik, különféle méretű és formájú pöttyök és barna foltok jelennek meg a bőrön. Néhányan ilyen nagyobb melanintartalmú bőrfelülettel (pl. anyajegy) születnek, néhány embernél pedig akkor alakul ki ez a probléma, amikor oxidációs reakciók miatt a melanociták túlműködnek. „Az UV fény, a hormonok és a bőr gyulladásos folyamatai is képesek stimulálni a melanocitákat. Mindazonáltal a természetes öregedési folyamatok is kibillenthetik a melanocitákat egyensúlyi állapotukból” – mondta Kerstin Bohnsack.

Hirtelen jelennek meg…

A hiperpigmentációnak semmi köze a korhoz. Gyakran „társul” hormonális változásokkal terhelt időszakokhoz (terhesség, menopauza), illetve fogamzásgátló tabletta sokévi szedése után jelentkezik. Az úgynevezett májfolt a homlokon, az arccsonton és a felső ajak fölött jelenik meg, és gyakran elhalványul, miután a hormonális egyensúly visszaáll – de nem mindig maradéktalanul.

A hiperpigmentáció egy másik típusát a gyulladásos bőrbetegségek okozzák, így például a pikkelysömör, az ekcéma és a pattanások. A gyógyszerekre, égésekre, lézerkezelésre és lézeres epilálásra adott allergén reakciók is pigmentációs rendellenességekhez vezethetnek.

A pigmentáció leggyakoribb fajtái napfoltok (lentigines solares) és öregségi foltok (letigines seniles) formájában jelentkeznek. Ezeket az éles kontúrú, akár 1 centiméter nagyságú barna foltokat a túlzott UV sugárzás okozza, így elsősorban azokon a bőrfelületeken jelennek meg, amelyek leginkább ki vannak téve a napfénynek, azaz a kézfejen, a dekoltázson és az alkaron.

A megoldás a probléma eredeténél keresendő

Az Eucerin® EVEN BRIGHTER ott hat, ahol a probléma eredete található – azon a helyen, ahol fellép a melaninszintézis. Ezeket a termékeket úgy fejlesztették ki, hogy megakadályozzák a „túlzott melanintermelődést”, és folyamatosan segítsenek elhalványítani a pigmentfoltokat. A formula egy lépéssel tovább is megy: stimulálja a bőr regenerálódását, valamint védi és táplálja is azt, ezáltal pedig segít megelőzni a bőr korai öregedését. A 30-as fényvédő faktorú, magas UV-A és UV-B védelemmel ellátott nappali krém hatékonyan szűri ki a nap káros sugarait, és védelmet nyújt az új pigmentációs foltok kialakulásával szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top