Egészség

Egy új életszakaszba lépve

"Mindegyik kornak megvan a maga szépsége!" - ami kicsit elcsépelt, de nagyon is igaz! Persze a változás mindenkiben okozhat némi izgalmat, feszültséget, pedig ez nem jelent mást, minthogy új élmények várnak ránk és ezektől a változásoktól lesz színes, teljes az életünk.

A változókorra a nők többsége negatívan gondol, hiszen egy rossz beidegződésnek köszönhetően öregedésünkkel, nőiességünk elvesztésével azonosítjuk, pedig a legtermészetesebb folyamatok egyike, ami tény, hogy testi-lelki változást hoz magával, de rajtunk múlik, hogy ezekhez az átalakulásokhoz jól alkalmazkodunk vagy sem.

Egy új életszakaszba lépve/ A menopauzáról őszintén

 

Mi is a menopauza?

A menopauza egy természetes biológiai szakasz, mely a termékenységünk végét jelenti, és nem egyenlő életünk vagy nőiességünk elmúlásával. Ezt fontos kihangsúlyozni, hiszen a hormonális változások mellett a tévhitek is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők egy része lelkileg nehezebben viseli a változókort.

Akkor jelenthetjük ki biztonsággal, hogy a változó korba léptünk, ha menstruációnk már 1 éve nem jelentkezett. A menopauza, azaz a változókor előtti időszakban, a petefészek egyre kevesebb ösztrogént és progeszteront termel ciklusaink alatt, így menstruációnk kiszámíthatatlanabbá válhat, mígnem teljesen kimarad. Kétségtelen, hogy ezt könnyű megszokni, viszont az érzelmi hullámok, hasi elhízás mellett kevesebben tudjuk, hogy a változókornak intim tünetei is vannak.

Az egyre gyakrabban visszatérő nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, vizelettartási probléma és hüvelyszárazság mind a változókor tünetei közé sorolandók, amik igen kellemetlen érzéssel járnak és a hétköznapjainkra, szexuális életünkre is kihatással lehetnek. Sokan a higiéniai körülményekre gyanakodnak, ha újra es újra visszaesnek, de a valódi ok sokszor másban keresendő…

Az ok a megváltozott ösztrogéntermelésben keresendő, hiszen az ösztrogén fontos szerepet játszik:

  • a normális hüvelyflóra fenntartásában, mivel a laktobacilusok – jótékony bacilusok melyek megvédik intim területeinket a baktériumok támadásától.
  • az inkontinencia kialakulásában, hiszen az ösztrogénhiány a húgycsőben is vékonyíthatja a szöveteket, rugalmasságukat gyengítve
  • a hüvely belső hámréteg elvékonyodásában, hüvelyszárazság kialakulásában, ami a házas életünkre nézve igen kínos lehet.

A fenti tünetek valóban kellemetlenné válhatnak, ha hagyjuk, de nem kell beletörődnünk, hiszen van megoldás!

Egy új életszakaszba lépve/ A menopauzáról őszintén

 

 

Az Ovestin® 1mg/g krém helyben pótolja a hiányzó ösztrogénmennyiséget, így segít helyreállítani a védőpajzsként működő savas pH-t, ami menopauza intim tüneteinek kezelése és megelőzése szempontjából lényeges.

 

További információk!

      Egy új életszakaszba lépve/ A menopauzáról őszintén

 
A cikk megjelenését az MSD Pharma Hungary Kft támogatta.

1095 Bp. Lechner Ödön fasor 8.
Tel: 1/888-5300
E-mail: hungary_msd@merck.com
www.ovestinkrem.hu
Lezárás dátuma: 2013.04.12.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top