Egészség

Mégsem ciki a körömrágás!

A körömrágás - igaz csúnya, de erősíti az immunrendszeredet. Az ujjropogtatók pedig nem lesznek remegő kezű idősek. Rossz szokások, amelyek lehet, hogy jók!

Kiskorunkban sokat rágtuk a körmünket, és bizony, néha most is, ha valamin feszülünk, azt vesszük észre, hogy rágjuk a körmünket. Igen, csúnya, tudjuk, nem szép a tövig rágott köröm, és ráadásul mindig azzal próbáltak elriasztani a körömrágós függőségtől, hogy képzeljük csal el, milyen piszok lapul a körmünk alatt, amit lenyelünk ilyenkor. Ez tényleg nem hangzik bizalomgerjesztően, de ugyanakkor egy brit immunológus, Dr Hilary Longhurst szerint pont, hogy edzi az immunrendszerünket.”Az ősember is rágta a körmét, hiszen nem volt olló és csipesz” – tette hozzá meggyőzésképpen.

Nem is olyan rossz...
Nem is olyan rossz…

Az ujjropogtatással tömegeket lehet őrületbe kergetni. Az ujjropogtatók csoportja tisztában van vele, mivel jár az, ha közösségben hódol szenvedélyének, és ropogtat. Biztos lehet benne, hogy lesz valaki a szobában, aki megjegyzi, hogy ne ropogtasson, mert tönkre mennek az ízületei, és öreg korában remegnek majd a kezei. Állítólag kutatták a jelenséget és Dr Cris Edward, brit reumatológus szerint, ez nem igaz. Öt éven keresztül vizsgáltak az ujjropogtatókat és nem ujjropogtatókat, és nem vettek észre emiatt elváltozást.

És a kedvencünk a rossz szokások közül az ágyban evés. Főleg a morzsák miatt veszélyes, de ugye kiskorunkban anyukánk sem hozta ágyba a reggelit. A stressz nem tesz jót az emésztésnek. Ha nagyon gyorsan, rohanva eszünk, előbb-utóbb megsínyli a gyomrunk. Szóval a legjobb, amit tehetünk, ha nyugodtan, lassan eszünk, persze ez nem új a nap alatt. És hát, hol lehetünk a legellazultabbak, ha nem a saját ágyunkban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top