Egészség

Megfejtették a lustaság titkát

A szüleinkre kenhetjük, ha nem bírjuk rávenni magunkat a sportolásra.

Ha mostantól nagyon nincsen kedvünk vasalni vagy edzésre menni, akkor tudományos megalapozottsággal foghatjuk a dolgot a szüleinkre, derül ki a Huffington Post híréből. A legújabb kutatások alapján úgy tűnik, a lustaságot a gének határozzák meg.

Megfejtették a lustaság titkát

 

A kutatók patkányokat osztottak két csoportra annak alapján, hogy melyikük mennyit szeretett futkározni. A 26 leglustább és a 26 legaktívabb családot alapított, és a tizedik új generáció után újra megnézték, mennyire pörögnek az állatok. Ebből kiderült, hogy a tevékeny családból származó patkányok tízszer nagyobb valószínűséggel futkorásztak, mint a lusta család ivadékai.

„A legnagyobb különbség a két család tagjai között a génekben mutatkozott – nyilatkozta a kutazás egyik résztvevője. – Összesen 36 olyan gént találtunk, ami a fizikai aktivitásunk szintjére lehet hatással.” Most ezek közül próbálják beazonosítani azt az egyet, aminek a hatására többet mozognak az állatok, és abban bíznak, hogy ez majd később segíthet az elhízás elleni küzdelemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top