Egészség

Intimplasztika: a péniszgörbülettől a G-pontig mindenen tudnak segíteni

Mindenki fantasztikus szexuális életre vágyik, de sokszor ehhez nem elég a közös vágy és a lelki harmónia. A nemi szerv problémái ugyanis keservessé is tehetik az együttlétet. Utánajártunk, milyen orvosi beavatkozásokkal segítenek ezen.

Vaginavariációk

„A leggyakoribb beavatkozás az intimplasztika területén a kisajak-korrekció – tudtuk meg dr. Sashegyi Mihály helyreállító és plasztikai sebészétől. – Erre például azért lehet szükség, mert a szülés miatt megereszkedett bőr közösülés közben becsapódhat a hüvelybe, és ez rettenetes fájdalmat okoz.” Egy ék alakú területet távolítanak el a kisajakból, ettől a szerv érzékenysége nem változik. A kóros fogyás vagy hízás során átalakult szeméremdomb is előidézhet testi és lelki gondokat. Ilyenkor a kinyúlt bőrt kimetszik, vagy zsírleszívással orvosolják a problémát. Sok házasságot menthet meg egy ilyen beavatkozás.

Intimplasztika: a péniszgörbülettől a G-pontig mindenen tudnak segíteni

A G-ponton túl

A hüvely falán, a hasi oldalon található kissé érdes felületű, ujjbegynyi méretű terület ingerlése intenzív gyönyört eredményez – főleg feltöltés után, amikor már mindkét fél könnyedén megtalálhatja ezt a területet. „A maximum 20 perces beavatkozás során hialuronsavgélt injektálunk az érzékeny pont mögé, ami kiemeli ezt a hüvelyfalból – tájékoztat a sebész. – Ettől még érzékenyebbé válik a G-pont, és az orgazmushoz vezető idő is lerövidülhet.” Jó hír, hogy 30 év felett a hüvely fala kissé elvékonyodik, így egyre könnyebb rátapintani a nők érzékeny pontjára.

Hosszabb, egyenesebb és vaskosabb

A magyar férfiak hímvesszőjének átlagos hossza 12-14 cm, ám akad, aki ennél jóval kisebb méreteket tudhat a magáénak, és ez frusztrálja. A pénisz hosszát anatómiai adottságoktól függően 3-4 cm-rel lehet növelni. Három rugalmas szalaggal rögzül a medencéhez, ezek átvágásával és a szalagköz távolságának növelésével a hímvessző hossza is növelhető. A vastagságon is lehet változtatni, de ez a műtét hosszú távon nem biztos, hogy eredményes, ugyanis a beültetett saját zsír elkezd felszívódni, és deformitások léphetnek fel. A görbület szintén korrigálható, de ez a beavatkozás csak 30 foknál nagyobb eltérésnél ajánlott, enyhe ferdeség nem okoz funkcionális zavarokat, és az örömszerzést sem gátolja.

Szűkre szabva

Hiába a sok intimtorna és a nagymamáinktól tanult különböző módszer, a szülés során kitágult hüvely még ezek segítségével sem biztos, hogy visszanyeri eredeti formáját. Ez pedig vizelési, vizelettartási panaszokat okozhat, és a szexuális élet romlásához is vezethet.

„Külföldön már bevált gyakorlat, hogy metszéseket ejtenek a hüvely falán, és a gyógyuláskor keletkezett hegeknek köszönhetően szűkebb lesz a hüvely” – ismertette velünk a plasztikai sebész. Itthon általában a hüvely falán lévő nyálkahártyából metszenek ki, és az izmos falat két oldalon varratokkal szűkítik. Ilyenkor esetenként a hüvely bemenetét is kisebbre veszik. És ha az eredeti, lánykori állapotot szeretnénk rekonstruáltatni, akkor a szűzhártya helyreállíttatására is van lehetőség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top