Egészség

Az okos nők kevésbé vágynak az anyaságra

A magas IQ-val alacsony gyermekvállalási kedv párosul.

Minél magasabb egy nő intelligenciaszintje, annál kevésbé akar szülni, állítja egy frissen megjelent tanulmány, melyet Satoshi Kanazawa, a Londoni Gazdasági Iskola kutatója készített.

A kutató az oktatási és gazdasági statisztikákat, illetve az Egyesült Királyságban készült nemzeti születési tanulmány adatait vizsgálta. Végül arra jutott, hogy az átlagot meghaladó minden 15 IQ-pont negyedével csökkenti a gyermek iránti vágyat.

Az okos nők kevésbé vágynak az anyaságra

Egy korábbi tanulmányban dr. Nattavudth Povthawee, a Yorki Egyetem kutatója mutatott rá arra, hogy rengeteg okos nő valószínűleg azért utasítja el az anyaságot, mert rájött, hogy csupán illúzió az az elképzelés, miszerint a gyermekvállalás feltétlenül egyet jelent a boldogsággal.

A hírességek közül is mind többen vállalják fel, hogy nem akarnak gyereket. Így tett többek között az amerikai talkshow-királynő, Oprah Winfrey, de Cameron Diaz és Eva Mendes is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top