Egészség

Civilizációs betegség, nem tabu! Beszéljünk róla!

Vannak olyan betegségek, amelyekről nagyon keveset beszélünk, még akkor is, ha ma már népbetegségnek számítanak. Ilyen az aranyér, mélyen hallgatunk róla, mert úgy érezzük, ez olyan téma, amelyről nem illik tudomást venni.

Itt az ideje azonban, hogy ennek véget vessünk, és szembenézzünk azzal, hogy a 21. században a nem megfelelő táplálkozás, a kevés folyadékbevitel és rostfogyasztás, valamint a mozgásszegény életmód eredményeként bárkinél jelentkezhetnek az aranyér tünetei.  Az aranyér lehet belső és külső, attól függően, hogy a végbélnyíláson belül vagy kívül helyezkedik el.

A belső nem jár fájdalommal, viszont komolyabb vérzés kísérheti, főként székletürítésnél, a külső azonban fájdalmas, és gyulladással jár.

Nézzük melyek a leggyakoribb tünetek:

  • égő, viszkető érzés a végbél környékén
  • fájdalom vécépapír használata közben
  • vérnyomok a vécépapíron (nem mindig jár fájdalommal)
  • a begyulladt aranyér fájdalmas kemény dudorrá, tapinthatóvá válik a végbélnyíláson kívül

Ezek közül bármelyiket tapasztaljuk, fontos hogy elkezdjük kezelni a bajt.

Az aranyér kialakulásának számos oka lehet. Elsősorban azokat érinti, akiknek gyengék a kötőszöveteik. Ezért érdemes már kisgyermekkortól odafigyelni a rost- és folyadékbevitelre, mert a székrekedés, valamint a székelés közbeni erőlködés, vagy akár a gyakori hasmenés is rövid időn belül okozhat aranyeres problémákat.

Civilizációs betegség, és nem tabu! Beszéljünk róla!

Figyeljünk tehát oda arra mit fogyasztunk, és iktassunk be némi mozgást az életünkbe!

Ami jót tesz:

  • sok folyadék
  • zöldségek
  • müzli
  • szezámmag, lenmag, búzacsíra
  • kevés cukrot tartalmazó élelmiszerek

Kerüljük:

  • alkohol
  • fűszerek, fűszeres ételek
  • fehér pékáru

Hatékony megoldás az aranyér kezelésében

Időben megkezdett és következetes kezeléssel megakadályozhatjuk, hogy a kezdetleges aranyér fájdalmas bántalommá fejlődjön. A Sperti Preparation H® végbélkúp és végbélkenőcs hatékony megoldást jelent az aranyér kezelésére. Belső aranyeres csomók kezelésére kúpot, a végbél környéki viszketésre és irritációra pedig kenőcsöt használhatunk.

A Sperti Preparation H® termékek kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Ez a természetesség azonban nem csökkenti a Sperti Preparation H® klinikai vizsgálatokkal is alátámasztott hatásait, melyek szerint hatékonyan enyhíti a fájdalmat, a viszketést, az irritációt és a székletürítés során jelentkező diszkomfort érzést, továbbá elősegíti a sebgyógyulást.

Mi a legjobb tanács, amit adhatunk azoknak, akik a fenti tünetek bármelyikével szembesülnek? Amint csak lehet, kezdjük meg az enyhébb tünetek kezelését a patikákban vény nélkül kapható Sperti Preparation H® készítményekkel.

 

Civilizációs betegség, és nem tabu! Beszéljünk róla!

 

 

Vény nélkül kapható cápamájolaj és élesztősejt-kivonat tartalmú gyógyszer.

Civilizációs betegség, nem tabu! Beszéljünk róla!Pfizer Kft., 1123 Budapest, Alkotás u. 53. MOM Park

 

————————————————————————————————————————–

 

 

 

 

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top