Egészség

Ilyen lesz a jövő fogkeféje

Személyre szabottan készül, és 6 másodperc alatt moshatunk vele fogat.

Sokkal inkább egy fogvédőre, semmint fogkefére hasonlít ez az új találmány, mely azonban mégis a fogak tisztítására szolgál. A szerkezet a fogorvos által levett fognyomat alapján, 3D nyomtató segítségével személyre, egész pontosan fogsorra szabva készül. A belsejében 400 sörte található, ezek a fogínyhez képest 45 fokos szögben helyezkednek el.

A fogmosás során a használónak gyors egymásutánban, 10-15 alkalommal rá kell harapnia a készülékre, melynek sörtéi ezalatt a fodor és az íny minden pontját elérik és megtisztítják, még azokat is, melyeket egy normál fogkefével nehéz lenne. A sörték között még fogselyem is található, így a fogak közötti rések sem maradnak ki. Az egész fogmosás viszont mindössze 6 másodpercig tart.

A speciális fogkefét egyelőre csak Nagy-Britanniában és Spanyolországban lehet elkészíttetni, az ára 122 font, vagyis közel 43 ezer forint, és évente nagyjából egyszer kell újat venni.

Ilyen lesz a jövő fogkeféje

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top