Egészség

Kedvenceink élősködői ránk is veszélyesek lehetnek

Kevesen ismerjük fel a kutya vagy macska által hordozott bélférgek jelentőségét, pedig élete során a lakosság több mint egyharmada átesik kedvenceikről származó fonalféreg-fertőzésen. A tünetek gyermekeinkben és családtagjainkban is rendkívül kellemetlenek lehetnek. Előzzük meg a bajt!

A kutyák több mint fele, a kölyökkutyák kétharmada fertőzött valamilyen bélparazitával. Ennek tünetei (például hányás, hasmenés, hullámzó has, fénytelen bunda) nem, vagy csak szélsőséges fertőzöttség esetén láthatók, így a gazdiban többnyire nem tudatosul a férgek jelenlétének veszélye. Kedvencünknek sok kellemetlenséget okoznak ezek az élősködők, amelyeknek Magyarországon legalább egy tucat fajtája fordul elő. Némelyikük mikroszkopikus méretű, de akad köztük olyan is, amely akár az öt méter hosszúságot is elérheti. Ami ennél is ijesztőbb: járványtani vizsgálatok kimutatták, hogy a lakosság több mint egyharmada átesik valamilyen házi kedvenctől származó fonalféreg-fertőzésen.

Kedvenceink élősködői ránk is veszélyesek lehetnek

 

Az állat férgessége sajnos nem megelőzhető. Kizárólag rendszeresen, háromhavonta végzett féregtelenítéssel tudjuk csökkenteni a férgek számát és a humán fertőződés lehetőségét. Célszerű mind a fonál-, mind a galandférgek ellen ható, széles spektrumú féregtelenítővel kezelni az állatot. Erre azért van szükség, mert nem tudhatjuk, mikor milyen bélférgekkel fertőződik kedvencünk, a paraziták pedig nem válogatnak, és rendszerint rendkívül ellenállóak, amivel biztosítják a túlélésüket.

Kedvenceink élősködői ránk is veszélyesek lehetnek

 

A csont alakú Drontal Plus féreghajtó tabletta ezen segít! Összetételénél fogva az első széles spektrumú féregtelenítő tabletta, mely egyszeri adagolással is biztos féregtelenítést eredményez. A recept nélkül kapható Drontal Plus nemcsak a kutyában leggyakrabban előforduló férgek (orsóféreg, kampósféreg, ostorféreg és galandféreg) ellen alkalmazható, de egy hasmenést okozó egysejtű, a Giardia ellen is adható. Ráadásul marhahús-ízesítése miatt a kutyák szeretik, csak a férgek nem. Érdemes kipróbálni!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top