Egészség

Kerekesszékben táncolnak a gyerekek

A különleges szék nem akadályozza, hanem segíti a mozgást.

Merry Lynn Morris koreográfus, a Floridai Egyetem professzora hétévi munkával tervezte meg azt a speciális kerekesszéket, mely lehetővé teszi, hogy a mozgáskorlátozott gyerekek is tudjanak táncolni. A szék tökéletesen együttműködik a benne ülő személlyel, abba az irányba mozog, amerre a test hajlik, emellett pedig még a táncpartner mozdulatait is érzékeli, és támogatja a harmonikus, közös mozgást. Az innovatív kerekesszékhez egy okostelefonos alkalmazás is tartozik, mellyel irányítani lehet.

Az ötletet az asszony saját édesapja ihlette, akinek egy autóbaleset után intenzív fizikoterápián kellett részt vennie, ennek része volt a tánc is. Olyannyira, hogy ez segítette a leghatékonyabban a férfi gyógyulását.

Morris ma már speciális órákon tanítja táncolni a mozgáskorlátozott gyerekeket az általa kifejlesztett szék segítségével. A kerekesszék a táncos testének kiterjesztése, nem pedig az akadálya – fogalmazott.

Nézd meg, hogyan működik a találmány mozgás közben!

A koreográfus és tanítványai

A koreográfus és tanítványai

Forrás: tampabay.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top