Egészség

Kutyával járhat a tanórákra a diáklány

A hű négylábú társ mindenben segíti a gerincvelő-betegségben szenvedő tinit.

A kerekesszékes Kocsis Karolina az egyetlen, aki kutyával járhat a kengyeli iskolába. Prézli, a labrador-vizsla keverék és a gerincvelő-betegségben szenvedő 12 éves lány nyáron talált egymásra, azóta elválaszthatatlanok; a négylábú a mindennapokban is segíti – írja a szoljon.hu.

Forrás: szoljon.hu
Forrás: szoljon.hu

„Egy ismerősünktől hallottam, hogy kutyát szerez beteg kisfia mellé, gondoltam, megpróbáljuk mi is” – mondta Kocsisné Márti, a diáklány édesanyja. Prézli a Kutyával az Emberért Alapítványtól kapta a család, nagyon intelligens állat: villanyt kapcsol, ajtót nyit és csuk. Ha valami problémája akad a kislánynak, és anyukája nincs a közelében, a kutya meghallva az “anya” szót, jön és “szól” neki. Ha Karolina szomjas, kiküldi a kutyával az üres üdítős flakont, és miután az anyuka megtölti, Prézli visszaviszi neki. De hozza a pórázát, könnyebb táskát is cipel, és kiviszi a kukába a szemetet. Az intelligens négylábú az iskolába is elkíséri Karolinát, és a tanórákon is vele marad.

„Örülünk, hogy Prézlire rátaláltunk, nagyon szeretjük őt! Lina egészen kinyílt azóta, és bár eddig is nagyon talpraesett volt, könnyebben boldogul a hétköznapokban” – mondta el az édesanyja.

A Kutyával az Emberért Alapítvány (KEA) egyébként a segítő kutyák hazai meghonosításán dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top