Egészség

Latin tánccal az Alzheimer-kór ellen

A zene és a tánc nemcsak visszahozhatja az időskori szellemi hanyatlásban szenvedő emberek emlékeit, de megelőzési célokra is kiváló.

Október közepétől a bécsi Elmayer Tánciskola vidám latin táncosai csempésznek életörömöt a Irgalmasság Háza Idősek Otthonának parkettjére. A gondozók azt remélik, hogy a résztvevők köre ezzel a programmal azokra a betegekre is kiterjeszthető, akik a hagyományos foglalkozásokat és kezeléseket elutasítják.

Forrás: Compress
Forrás: Compress

A kellemes zene, a csillogó fellépőruhák és az ünnepi dekoráció ugyanis olyan atmoszférát teremtenek, amelyben könnyebben előcsalogathatók a felejtés homályába merült kedves élmények, helyek, emberek és érzelmek. Az új táncos program olyan pozitív élményekkel gazdagítja majd a bentlakókat, melyek különösen demens (szellemi hanyatlásban szenvedő) betegek esetében nehezen hozzáférhetők.

Ausztriában 110 ezer ember él valamilyen demens megbetegedéssel, közülük az Alzheimer-kór a leggyakoribb, amely a rák után a legrettegettebb betegség. Magyarországon pedig 160 ezerre becsülhető a számuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top