Egészség

Még öt kevésbé ismert gyógyfürdőnk

Babapancsolók állatfigurákkal és vízigombákkal, hatalmas üvegkupolával fedett pálmafás élménymedence sodrófolyosóval, Szentgotthárdtól Balmazújvárosig.

Miután legutóbb nagyon szerettétek a kevésbé ismert gyógyfürdőket bemutató cikkünket, most még mélyebbre túrtunk a lehetőségek között, és újabb öt fürdőt emeltünk ki a zavarosból. Tél végén különösen jólesik az embernek a feltöltődés, és a Széchenyi pihenőkártyán összegyűlt összegeket akár erre is költhetjük.

Most is olyan fürdőket kerestünk, amelyek rossz időben is élvezhetőek, és figyeltünk arra, hogy lehetőleg a gyerekesek se maradjanak hoppon, ha meglátogatják valamelyiket. Vagy ha mégsem ideális a hely családosoknak, azt jeleztük, ahogy azt is, ahol kerekes székkel is igénybe vehetőek a szolgáltatások.

Szinte minden fürdőben adnak családi jegyet, csak a feltételek változnak, és van, ahol 6 éves kor alatt, máshol 3 év alatt ingyenes a belépő. A cikkben csak a napijegyek és gyerekjegyek árát írtuk ki, hogy azok alapján be lehessen lőni az árkategóriát.

Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő

 

Még öt kevésbé ismert gyógyfürdőnk

Kecskeméttől kevesebb mint 50 kilométerre alig több mint két éve komoly, pálmafákkal szegezett, téli vízibirodalom épült. A babák állatfigurák között pancsolhatnak a vízben, a nagyobb gyerekek a sodrófolyosóval, óriáscsúszdával, dögönyözőkkel, légbefúvásos talpmasszírozóval és pezsgőfürdővel ellátott élménymedencében meríthetik ki magukat. Aki nyugalomra vágyik, az több gyógymedencében mártózhat meg, és közben dögönyözőkkel, vállmasszírozókkal, talpmasszírozókkal kényeztetheti magát, de nagyon népszerű a pezsgőfürdő is.  

Árak: napijegy 1600 forint, gyerekbelépő 1200 forint


Balmazújváros: Kamilla Termál- és Strandfürdő

 

Még öt kevésbé ismert gyógyfürdőnk

Az ismert Hajdúszoboszlótól alig több mint húsz kilométerre nőtt ki a földből tavaly egy 3500 négyzetméteres fedett fürdővilág négy medencével. Annyira frissek, hogy egyelőre saját honlapjuk sincsen. A téli részlegen külön birodalmacskát hoztak létre szaunázásra és gőzfürdőzésre infra-, bio- és finn szaunával, a gyerekmedencét kis csúszdával és bohócfigurával dobták fel. A fürdőbe a Semsey-kastély parkján át lehet bejutni, és arra is gondot fordítottak, hogy a fűtést a 61 fokosan feltörő termálvíz melegével oldják meg. A gyógyászati részlegen víz alatti sugármasszázst, medencefürdőt, gyógymasszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt és a vízi gyógytornát lehet igénybe venni.

Árak: napijegy 1700 forint, gyerekjegy 1200 forint

Tamási Termálfürdő

 

Még öt kevésbé ismert gyógyfürdőnk

A Siófoktól délre található fürdő Tolna megye egyik legmodernebbje lett a 2011-es bővítés után. Itt odafigyeltek arra, hogy a kerekes székes fürdővendégek is minden szolgáltatást igénybe vehessenek, ezt azért is emeljük ki, mivel az előző cikkünk után többen panaszkodtak arra, hogy erről gyakran megfeledkeznek a hazai fürdőknél. A fedett részen összesen 12 medence található: kalandmedence, bébipancsoló, élménymedence, pezsgőfürdő, és külön emeleten pihenhetnek a nyugalomra vágyók két termálmedencében és egy meleg vizes relaxmedencében. A szaunarészlegen a hideg vizes csobbanó mellett két Kneipp-taposómedence is található.

Árak: napijegy 2500 forint, gyerekjegy 2000 forint

Szentgotthárd: St Gotthard Spa & Wellness

 

Még öt kevésbé ismert gyógyfürdőnk

2007 óta pálmafákkal körbeölelt, fokozatosan mélyülő élménymedence fogadja a vendégeket egy nagy üvegkupola alatt a szentgotthárdi fürdőben az Őrségi Nemzeti Park mellett. A medence trópusi szigetét vadpatak öleli körbe, ami az úszni tudóknak jelenthet élményt, de van itt sziklafalról lezúduló vízesés, lazító álló és ülő masszázselemek, vízigomba és vízi buzgárok. A csúszdák mellett több pezsgőfürdőt helyeztek el, és aki sportolni szeretne, ezt a 25 méteres úszómedencében teheti meg. A kicsi gyerekeket meglepően ízléses állatfigurákkal, minibuzgárokkal, vízigombákkal várja a lépcsőzetes kialakítású termálvizes gyerekmedence. A termálmedencét üvegfallal választották el a fürdő zajosabb részeitől, és a szaunaparkban aromakabin, aromaterápiás gőzfürdő, sima gőzfürdő, gőzös bioszauna, infraszauna és klasszikus finn szauna is található. Külön pluszpontot adtunk a honlap kedves halacskáinak.

Árak: napijegy 3300 forint, gyerekjegy 1800 forint  


Tótkomlós, Rózsa Fürdő

 

Még öt kevésbé ismert gyógyfürdőnk

Az Alföld legkedvesebb, legbarátságosabb kisvárosi fürdőjeként ajánlják magukat, a bejáraton rózsák futnak, és 1942 óta fürdenek a gyógyvizében. Tíz évvel ezelőtt felújították, a fedett részben télen is használható a 25 méteres feszített víztükrű úszómedence, a merülőmedence, a szauna és a gőzfürdő. A beltéri termálmedencét itt aromabarlangnak nevezik, mivel a 36 fokos gyógyvíz a különböző illóolajokkal együtt fejti ki gyógyító-megelőző hatását benne. Kérhetünk masszázst, lábápolást, aztán mehetünk a fitneszterembe. A hangulat állítólag családias, de gyerekmedence csak a nyári strandrészen van.

Árak: napijegy 1500 forint, gyerekjegy (csak uszoda) 800 forint

Tudj meg többet a Sinex Wick Orrspray-ről! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top