Kétszer annyi fehérjét és ötször több rostot tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű liszt, a vastartalma háromszorosa a spenóténak, kétszer annyi kálium van benne, mint a banánban, és 84 százalékkal kevesebb zsír, mint a kókuszlisztben – ezek a legfőbb előnyös tulajdonságai a kávéból készült lisztnek.
A kávélisztnek egyáltalán nincs kávéíze, használható többek között kenyérfélék, sütemények és tészták készítéséhez is. Koffein van benne, de kevesebb, mint a főzött kávéban.
A termék mindemellett a kávétermelőknek is kedvez, mivel az előállítása során a kávénövény azon részeit is fel lehet használni, melyek az italkészítésre szánt kávé gyártásakor kárba vesznek.
A kávélisztet már gyártják, az elterjedése pedig a következő évtől várható. A várható áráról egyelőre még nem állnak rendelkezésre információk.