Egészség

Kiderült, ki is valójában az 5 nyelven beszélő amnéziás férfi

Hamarosan megoldódhat a tavaly Norvégiában az utcán talált, 36 éves amnéziás férfi ügye.
Forrás: calgaryherald.com
Forrás: calgaryherald.com

Orvosi vizsgálatok eredménye szerint is cseh állampolgár az a férfi, akire tavaly karácsony előtt személyazonosító okmányok nélkül talált rá a norvég rendőrség a behavazott Oslo egyik utcáján. A csehek a vizsgálat eredményét átadták norvég kollégáiknak. A nemzetközi szabályok alapján az ügy további kimeneteléről csak a norvég rendőrségnek van joga tájékoztatást adni.

A Norvégiában ideiglenesen John Smithnek elnevezett ismeretlen férfi beleegyezése alapján a norvég rendőrség néhány napja fényképet tett közzé. Ezt követően az illetőt csehországi szülei és rokonai felismerték. A feltételezett szülőktől DNS-mintát vettek, amelyet azonnal összevetettek a férfi DNS-vizsgálatának eredményével. Sem a szülők, sem a rokonok nem tudják megmagyarázni, hogyan kerülhetett az illető Norvégiába.

 

Az állítólag 5 nyelven beszélő, értő férfi azt állítja, nem emlékszik saját nevére, sem pedig arra, honnan származik. Elmondása szerint decemberben ismeretlenek Oslóban kirabolták és elkábították, majd a behavazott utcán magára hagyták. A férfi jól beszél angolul, és megérti a cseh, szlovák, lengyel és orosz nyelvet is. A norvég biztonsági erők korábban már megpróbálták az Interpolon keresztül azonosítani, azonban nem jártak sikerrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top