Egészség

Fehér tigris hármas ikrek születtek

Bemutatta legfiatalabb fehér tigriseit Buenos Aires állatkertje szerdán: a három hónapja született hármas ikrek egyikén szinte csíkok sem látszanak.

A két nőstény krémfehér színű szőrét szembetűnő fekete sávok díszítik, hím testvérük azonban szinte teljesen fehér. Az állatkert névválasztó versenyt hirdetett a látogató gyerekek között.
A fehér tigris a bengáli tigris rendkívül ritka színváltozata, tízezer születésre jut egy fehér kölyök. A csíkok nélküli fehér tigris még ritkább, talán húsz sincs belőlük a világon – legalábbis így gondolják –, és azok is mind fogságban élő példányok.

Valójában a fehér tigris sem teljesen fehér: jellemzője a kék szem, rózsaszín orr és a krémszínű bunda fekete csíkokkal. Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában, s Mohannak nevezték el. Ettől a tigristől származik az összes fogságban élő fehér tigris.

Fehér tigris hármas ikrek születtek

Guillermo Weimeyer állatorvos elmondta, a tigriskölykök több mint négyórás vajúdás után születtek. Anyjuk, Cleo egészen öt hónapos korukig szoptatja őket – annak ellenére, hogy már most naponta egy kilogramm húst fogyasztanak.

Cleo és az apaállat, Rhiano életében ez a második alom: első kölykeiket azóta már áthelyezték más állatkertekbe. Idővel a januárban született kis tigrisekre is ez a sors vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top