Egészség

Rekordösszeget gyűjtött egy rákbeteg fiú

Végstádiumban lévő bélrákos brit fiú átszámítva több mint egymilliárd forintos adományt gyűjtött össze egy közhasznú szervezet javára.

Rekordösszeget gyűjtött egy rákbeteg fiúA 19 éves Stephen Sutton azt írta weboldalán, hogy az adományokból több mint 2,7 millió font (1 milliárd forint) érkezett a fiatalok rákbetegsége ellen harcoló Teenage Cancer Trust számára.

Negyvenhat utolsó kívánsága közül az egyik az volt, hogy 10 ezer fontot (3,8 millió forint) gyűjtsön össze az alapítvány javára. Ezt már régen túlszárnyalta. Jobb tüdeje azonban felmondta a szolgálatot, ezért attól tartott, hogy nem érheti meg az egymillió fontos (376 millió forint) álomhatárt. Szerencsére ezt már szerdán sikerült átlépni a JustGiving online adománygyűjtő portálon, amelyen ez az eddigi legnagyobb összeg.

A fiú 15 éves volt, amikor bélrákkal diagnosztizálták. A műtétek ellenére a daganat megállíthatatlanul terjedt tovább, végül orvosai gyógyíthatatlannak nyilvánították Suttont.

A 46 dologból, amire vágyik, néhány már teljesült: dobolhatott a Wembley Stadionban a Bajnokok Ligája 2013-as döntőjén 90 ezer néző előtt, vezetett quadot, ölelt elefántot, és ugrott ejtőernyővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top