Egészség

Sokan fertőzést kaptak a Balatonban – Risztov Éva infúzión

A Magyar Nemzet információi szerint a balatoni haltetemek fertőztek.

Számos jelzés érkezett a Magyar Úszó Szövetséghez, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül. A Magyar Nemzet úgy tudja, a balatonfüredi Európa Kupa-viadalon második, olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint a férfi győztes Gyurta Gergely is kórházi kezelésre szorult. Risztov Éva még mindig a kórházban fekszik, infúzióra kötve, Gyurta Gergelyt is a László-kórházban ápolták, de már otthon van. A lap értesülései szerint tucatjával kerültek kórházba vasárnap este a fiatal és kevésbé fiatal úszók, valamennyien lázas, hányásos, hasmenéses tünetekkel.

A MÚSZ jelezte, hogy az Európai Úszó Szövetség (LEN) előírásainak, továbbá a sportág hazai szabályainak megfelelően az esemény megrendezése előtt kétszer – egy héttel a rajt előtt, valamint a verseny előtti időszakban – megvizsgáltatta a víz minőségét, amely teljes mértékben alkalmas volt a verseny lebonyolítására. A MÚSZ mindenesetre az illetékeseknél megteszi a szükséges lépéseket.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a Balatonban már egy hete tapasztalható volt a tömeges gardapusztulás, szombaton többen angolnatetemeket is láttak lebegni a Füredi-öböl vízében. Megint más hírforrások arról szólnak, hogy a Balatonba ömlő kommunális szennyvíz Füred térségében nem megfelelően tisztított, s baktériumokat tartalmaz.

Forrás: Magyar Nemzet / MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top