Egészség

Moszkvában versenyeztek a rákot már legyőző gyerekek

Moszkvában 3. alkalommal rendezték meg azt a sportversenyt, melyen rákból gyógyult gyermekek vesznek részt. A magyar csapat, mely 18 gyermekből állt, 10 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzéremmel érkezett haza a megmérettetésről.

A versenynek a híres orosz sportklub, a CSZKA atlétikai csarnoka adott otthont.

Az Ajándékozz Életet nevű orosz alapítvány már ötödik alkalommal rendezte meg az eseményt, amelynek célja, hogy életre szóló élményt adjanak a résztvevőknek, és megünnepeljék azokat a gyerekeket és családjaikat, akik túl vannak a daganatos betegséggel vívott, sokszor hosszú évekig tartó küzdelmen.

A győztes gyermekek közül voltak, akik lábprotézis segítségével futották le a távot, vagy csak sétálva tették meg a 60 métert.

Az úszóversenyeken is akár úszógumival, akár szülői segítséggel úszhattak. A versenyt profi bírák felügyelték. A verseny végén ismert orosz színészek, sportolók adták át az érmeket a győzteseknek, szünetben pedig bohócdoktorok szórakoztatták a közönséget.

Lesz jövőre is? Tudj meg még többet a versenyről a Balalajka blogon!

Moszkvában versenyeztek a rákot már legyőző gyerekek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top