Egészség

Milliók osztják ezt a bikinis képet

A kolosztóma a vastagbél sebészeti úton kialakított kivezető nyílása. Látunk egy fiatal, csinos, kimondottan modellalkatú lányt bikiniben napozni. Egy szokatlan van rajta: furcsa zacskó a hasánál.

Nem mindennapos “szettben” fotózta magát a huszonhárom éves Bethany Townsend: fekete fürdőruhája mellett két kis zacskót is megmutatott a hasán. A lánynak ugyanis egy súlyos betegség miatt sérült az alsó bélszakasza, így hasán egy lyukkal kényszerül élni: széklete ezen keresztül egy diszkrét, színtelen, szagtalan zacskóba távozik.

Rengeteg ember él a világon úgynevezett kolosztómával – a különbség csak az, hogy míg mások szégyellik, rejtegetik, Bethany úgy döntött: megpróbál teljes életet élni, és a külvilág (valamint az Instagram) előtt sem titkolja: így is szép nőnek érzi magát.

Milliók osztják ezt a bikinis képet

“Ez undorító, gusztustalan, miért mutogatja ezt?” – kapta meg rögtön a kommenteket. Pedig ő nem mutogatja, egyszerűen így él. Nemcsak a strandon, de a nap huszonnégy órájában. Ettől még joga van mindent ugyanúgy csinálni, mint másnak, a rosszindulatú kommentelők pedig örüljenek, hogy nem nekik kell megküzdeniük egy ilyen nehéz dologgal.

Ezzel szemben több millióan írták azt is: inspirálónak tartják, hogy Townsednek volt bátorsága ahhoz, hogy megmutassa testét. “Nagyon jólesnek a pozitív visszajelzéseket. Örülök, hogy felhívhatom a figyelmet a betegségemre, és bebizonyíthatom, hogy lehet vele együtt élni. Szeretnék a hozzám hasonló embereknek segíteni, és a társadalomnak is, hogy el tudja fogadni ezt a helyzetet”nyilatkozta a lány a Daily Mailnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top