Egészség

Nikkelallergiát okozott egy iPad egy gyereknél

Elég volt egy védőtokot ráhúzni a kütyüre, máris jobban lett a tini, akinél már évek óta jelentkeztek a viszkető elváltozások.

Nikkelallergiát okozott egy iPad egy amerikai fiúnál. Az Apple szóvivője szerint az esetleírásban jelentett allergia rendkívül ritka.

A fiúnak korábban is volt pikkelyes foltokat okozó bőrbetegsége, de az egész testén kialakult, viszkető elváltozások nem reagáltak a szokásos kezelésre. A bőrtesztek nikkelallergiát mutattak ki, melyet az orvosok a család 2010-ben vásárolt iPadjére vezettek vissza. A készüléket is teszteknek vetették alá, és megtalálták a nikkelt az iPad külső borításában.

A kisfiú naponta használta a táblagépet, és jobban lett, miután az iPadre védőtokot húztak.

Többféle elektromos készülék válthat ki nikkelallergiát: laptopok, mobiltelefonok is vannak köztük. A nikkel okozta bőrallergia nem életveszélyes, ám igen kellemetlen, és ha a felvakart bőrsérülések elfertőződnek, szteroid és antibiotikum kell a gyógykezeléshez.

Nem tudni, hogy az iPad, illetve más Apple készülékek tartalmaznak-e nikkelt. A társaság szóvivője állítja, a termékeik a legjobb minőségű anyagokból készülnek, amelyek megfelelnek az ékszerekre is vonatkozó szigorú szabályoknak mind az Egyesült Államokban, mind Európában. A Microsoft szóvivője nem válaszolt arra, tartalmaznak-e termékeik nikkelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top