Fehér kenyér, finomított liszt
A fehér kenyér és a finomított liszt általában mérgezőek a test számára. Minden vitamintól, ásványi anyagtól, rosttól és más fontos tápanyagoktól megfosztott állapotukban értéktelennek minősülnek. Emiatt a szervezet nem tudja, hogyan kell helyesen megemészteni és asszimilálni ezeket az úgynevezett élelmiszereket, ami egészségügyi problémákhoz vezethet. A finomított fehér lisztet klórral fehérítik és bromiddal brómozzák. Ez két mérgező vegyi anyag pajzsmirigy- és más szervi károsodásokat okozhat.
Hagyományos fagyasztott ételek
A legtöbb hagyományosan elkészült fagyasztott étel tele van tartósítószerekkel, feldolgozott sóval, hidrogénezett olajokkal és egyéb mesterséges összetevőkkel. Nem is beszélve arról, hogy legtöbbjük már erősen előfőzött, így tápanyagtartalmuk egyébként is minimálisra csökken. Az pedig, hogy otthon a mikrohullámú sütőben újra felmelegítjük, még a maradék tápértékét is megöli.
A mikrózható pattogatott kukorica
Egyaránt kedvelt rendszeres mozibajárók és nassolók körében, azonban egyike a legkevésbé egészséges élelmiszereknek. Gyakorlatilag a kukoricamagon kívül minden összetevője: a feldolgozott só és tartósítószerek, ízfokozók, egészségtelenek, és betegségeket generálnak. Ezen felül, a mikrohullámozható popcorn egy diacetil nevű kémiai anyagot is tartalmazhat, amely ténylegesen pusztítja a tüdőt. Ha szereted a pattogatott kukoricát, próbálj bio kukoricát venni amit egy edényben magad is kipattogtathatsz kókuszolajban, vagy fűvel táplált állat tejéből készült vajban. Hintsd meg rózsaszínű Himalája sóval.
A további kerülendő élelmiszereket a Bio-blogon találod!